Bestandele: 1 koppie suiker, 1 koppie fyn dadels, 1/4 koppie meelblom, 1 eier, 2 Eetlepels botter, 1 teelepel, koeksoda, 1 teelepel bakpoeier, 1/4 teelepel sout
Metode: Los dadels in kookwater saam met koeksoda op. Klits botter en suiker goed, voeg by dadelmengsel.
Wanneer koud voeg droe bestandele by, meng baie goed en gooi in gesmeerde bak skottel en bak tot gaar.
Stroop: 2 koppies suiker, 1 koppie water, 1 eetlepel botter, 1/2 koppie wyn of brandewyn
Stroop Metode: Kook suiker, water en botter saam. Voeg wyn of brandewyn by en gooi kokende stroop oor tert.
Sit terug en geniet 'n heerlike stukkie TIPSEY TERT.
Resep uit Ouma Magda se resepte boek